På juldagen sköts en man i 30-årsåldern till döds i Rinkeby, efter att skytten väntat utanför en lägenhet i området och träffat mannen med flera skott i huvudet och kroppen. Den avlidne mannen är enligt samstämmiga uppgifter en välkänd gängmedlem med kopplingar till den så kallade “Dödspatrullen”. Han har även varit skäligen misstänkt för inblandning i mordet på Nils “Einár” Grönberg, skriver Aftonbladet. Mannen i fråga ska ha varit med Einár och en annan känd rappare i samband med mordet i Hammarby Sjöstad, och misstänks att ha “goat” på den unga rapstjärnan. Han har även varit involverad i flera andra uppmärksammade brottsfall och varit en välkänd profil i kriminella kretsar med många fiender, enligt källor till flera medier.

“Han levde på lånad tid…”

Anonym källa till Aftonbladet om mordet på juldagen.

Efter att dödsfallet bekräftades på annandagen har polisen, enligt Aftonbladet, gjort husrannsakan hos den avlidne mannen och där påträffat stora mängder guld och värdesaker för miljontals kronor.

– Vilka konsekvenser den här dödsskjutningen har för området återstår att se, säger lokalpolisområdeschef Anders Djurestad till tidningen.

I dagsläget finns ingen misstänkt för mordet på juldagen eller på Nils “Einár” Grönberg. Polisen befarar även att viktiga upplysningar nu gått förlorade om mordet på den unga rapparen i oktober 2021.