Filmstaden öppnar sina biografer 

 

Nu kan vi snart gå på bio igen. Den 1 juni slår Filmstaden återigen upp portarna till sina 35 biografer runt om i landet efter att regeringen gett grönt ljus till evenemang inomhus med max 50 personer.

 

– Vi gläder oss åt att äntligen välkomna våra gäster tillbaka, säger Helena Eklund, marknadschef på Filmstaden, till SVT.

 

Filmstadens biografer har hållits stängda sedan slutet av november förra året. Men nu öppnas det upp för biobesökare på flera platser i världen, då smittspridningen minskat och vaccinationstakten ökat. Det resulterar också i ett större utbud filmer som nu vill premiärvisas på bio.

 

Helena Eklund säger till SVT att det dock fortfarande är viktigt att kunna garantera säkra biobesök. Maxantalet per salong kommer ligga på 50 personer och biljettsystemet kommer att garantera tomma stolar och rader mellan varje sällskap.

 

– Redan tidigt i pandemin anpassade vi oss efter rådande situation och vidtog nödvändiga åtgärder för att kunna erbjuda våra gäster en säker upplevelse på våra biografer. Bland annat garanterar vi distans mellan biobesökarna genom att vårt biljettbokningssystem automatiskt lämnar tomma stolar mellan varje sällskap, säger hon vidare.

 

Biljetterna till Filmstadens första visningar släpps den 25 maj.

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL