Sedan i augusti förra året har Fetty Wap suttit fängslad. Det för att han anklagats för att ha smugglat droger över flera delstater i USA. När rapparen greps i augusti erkände han sig skyldig till att ha haft 500 gram kokain på sig i syfte att sälja vidare, enligt New York Daily News. Då verkade domen för rapparen bli fem års fängelse. 

Hösten 2021, i samband med hans uppträdande på festivalen Rolling Loud i New York, greps han för att ha varit inblandad i en heroinhärva. Åklagaren kallade då rapparen “a kilogram-level redistributor for the trafficking organization”. Tillsammans med en grupp personer ska han ha fört in och sålt 100 kilo heroin, fentanyal och andra droger i New York. Under utredningen hittade FBI även 1,5 miljoner dollar i kontanter, pistoler, handeldvapen och ett gevär. 

I samband med det betalade Fetty Wap, vars juridiska namn är Willie Junior Maxwell II, borgensumman på 500 000 dollar men den drogs in då han senare viftade med en pistol och delade ut dödshot till olika personer under ett FaceTime-samtal. Samtalet spelades in och klippet blev viralt.

Nu har domen kommit att Fetty Wap ska sitta i fängelse i sex år för narkotikasmuggling, enligt The New York Times. Åklagaren pekar också på att Fetty Wap genom sitt artisteri har glamoriserat droghandeln och att han har minderåriga med i flera av hans musikvideos. 

Foto: Spotify