Rapparen Fetty Wap har erkänt sig skyldig till federala knarkbrott, relaterade till ett åtal som rör drogförsäljning över flera delstater. Den New Jersey-födda artisten sitter nu fängslad efter att hans borgensumma på 500 000 dollar dragits tillbaka i juli.

Det var i måndags som den forne “Trap Queen”-stjärnan erkände sig skyldig till att ha haft 500 gram kokain på sig i syfte att sälja vidare, enligt New York Daily News. Med detta kommer ett minimumstraff på fem år och maximalt 40 år i fängelse.

“I agreed with other people to distribute cocaine. Guilty”, ska Fetty Wap ha sagt till domaren i rättssalen.

Hans advokat har dock gjort det tydligt att han inte samarbetar med myndigheterna.

“He’s not cooperating. I want that to be very, very clear”, ska hon ha sagt utanför rättssalen.

Åklagare har tidigare kallat Fetty Wap “a kilogram-level redistributor for the trafficking organization” i samband med hans gripande inför ett uppträdande på Rolling Loud NYC i oktober 2021. Under utredningen hittade FBI 1.5 miljoner dollar i kontanter, 16 kilo kokain, 2 kilo heroin, fentanylpiller, pistoler, handeldsvapen och ett gevär.

Anledningen till att borgensumman drogs tillbaka kort efter att Fetty Wap betalat den, var att ett FaceTime-samtal där rapparen viftade med en pistol och delade ut dödshot gick viral.

“Imma kill you and everybody you with”, säger han under samtalet enligt rättsdokument.

Fetty Wap sitter just nu inspärrad på en särskild anstalt i Brooklyn Federal Jail.

Foto: Jimmy Choo