Rapparen YNW Melly står som bekant åtalad för ett dubbelmord på två rapkollegor och prövades för detta under en rättegång i juli 2023. Rättegången slutade i ett ogiltigförklarande då juryn inte kunde komma till ett beslut. Nu har ett datum satts för inledningen av en ny prövning – den 5 mars i år.

Enligt journalisten Bryson “Boom” Paul har domaren John Murphy III beslutat att en förprövning ska inledas redan senare i veckan. Detta för att resten av rättegången ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Därefter ska processen med att tillsätta en jury påbörjas den 5 mars som sedan följs av rättegångens början “så snabbt som möjligt”.

YNW Melly står åtalad för att ha mördat sina kollegor YNW Juvy och YNW Sakchaser i oktober 2018. Melly häktades för morden i februari 2019 och har suttit häktad sedan dess. Under den första rättegången användes Mellys låtar frekvent som bevismaterial, något som blev väldigt kritiserat. Det är i nuläget oklart om åklagarna kommer att använda samma bevismaterial eller om de ska satsa på en ny taktik.

Utöver detta så ska det även ha skett en utveckling i fallet som rör rapparen Fredo Bang. Han ska ha varit den som körde Melly efter morden och har sedan rättegången börjat ifrågasätta sin relation till rapparen. YNW Melly och Fredo Bang har inte haft någon kontakt sedan 2022.

Foto: Law and Crime Network/YouTube