Den uppmärksammade rättegången mot YNW Melly har ogiltigförklarats i och med att juryn i Broward County, Florida inte lyckades nå ett gemensamt beslut. Enligt AP News kommer dock åklagarsidan, som yrkat på dödsstraff, försöka igen med en ny jury.

YNW Melly, eller Jamell Demons som han egentligen heter, står åtalad för ett dubbelmord på två barndomsvänner. Enligt åtalet ska Jamell Demons ha skjutit de två männen, som båda var del av hans YNW-kollektiv, i en jeep i oktober 2018. Demons häktades sedan i februari 2019, åtalad för de båda morden. Rättegången som har följt har dragit ut på tiden och efter dagar av överläggning har tolvmannajuryn inte kunnat nå ett gemensamt beslut. Rättegången har nu därför ogiltigförklarats då det krävs en enig jury för att fria eller fälla den åtalade.

Domaren bad juryn två gånger om att återuppta diskussionerna för att nå ett enigt resultat, men när de en tredje gång kom tillbaka med ett dödläge deklarerade han rättegången ogiltig. YNW Melly kommer dock fortsatt sitta häktad i väntan på en ny rättegång.

Foto: Pressbild