En representant för Diddy bekräftar till The Hollywood Reporter att han inte kommer att medverka vid detta årets Grammy-gala som går av stapeln nästa månad. Detta till följd av de anklagelser som riktats mot honom rörande sexuella övergrepp.

Diddy är nominerad i kategorin Best Progressive R&B Album med sitt projekt ”The Love Album: Off The Grid”. Diddy har tidigare varit nominerad 14 gånger och har vunnit tre Grammys i sin karriär.

Efter dessa anklagelser har flera företag, däribland Hulu, valt att bryta sina kontrakt med musikmogulen. Streamingtjänsten jobbade på en serie baserad på Bad Boy Records-grundaren och hans sju barn. Diddy har även själv valt att avgå som ordförande för hans TV-bolag Revolt.

Hans före detta flickvän Cassie var den första som gjorde en anmälan mot Diddy och hävdade att han emotionellt, fysiskt och sexuellt misshandlat henne. Nästa dag valde Diddy att ingå i ett förlikningsavtal med exflickvännen, men menade på att detta inte betydde att han erkände sig skyldig. Fyra till kvinnor har sedan dess anklagat Diddy för liknande övergrepp, däribland en gruppvåldtäkt som ska ha skett 2003.

Detta var droppen som fick bägaren att rinna över och Diddy valde kort efter att bryta tystnaden och hävda sin oskuld.

Foto: Motown Records