6082b45925dc87017f719632
Allyawan åtalas för hampa från General Knas lagliga odling


“Helt onödigt men inte alls oväntat.”

 

 

Att Allyawan har ett personligt intresse kring kring orimliga cannabis-lagar är sedan tidigare dokumenterat i både musiken och inlägg på sociala medier. Och det lär inte avta, när han nu åtalas för att inneha 30 gram hampa. Detta meddelar rapparen själv via ett inlägg på Instagram.

 

“Hampan ska tydligen ha gett utslag på för mkt thc men jag förnekar uppsåt samt att odlingen som sköts i Skåne är laglig och harmlös”, skriver han bland annat.

 

Odlingen i fråga är ingen mindre än kollegan General Knas egna verksamhet, som går under flaggen “Generalens hampa”. Allyawan skriver att han fick påsen under inspelningen av låten “Min ganja”, som General Knas också gästar på, våren 2019.

 

“Åklagaren vill säga att jag har sagt att jag ska koka te med det. Men har egentligen bara förklarat att man KAN bland annat om man vill göra te. Jag behöver ju psykoaktivt cannabis om jag väl brukar något. Under längre tid har hampapåsen legat orörd i en byrålåda som polisen glädjes över att hitta under en husis i februari 2020. De hittade bara ca 1 gram riktigt cannabisharts.
Jag hade dock, sedan månaden innan, varit straffri i 5 år. Helt onödigt men inte alls oväntat”
, fortsätter han.

 

Läs hela inlägget nedan, där Allyawan ifrågasätter om det verkligen inte finns några viktigare brott att fokusera på än detta? Håller ni med? Hur som helst hoppas vi att detta inte försenar Allyawans kommande musik som bland annat innefattar låten “Som en rastaman” – den första singeln från hans kommande reggaealbum. Låten väntas släppas den 21:a augusti.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Blir nu åtalad för 30 gram HAMPA odlad i Sverige hos @gnrlhmp. Fick en påse hampa från Generalens under min inspelning i Tågarp för "Min Ganja" med @generalsweden (våren 2019). Hampan ska tydligen ha gett utslag på för mkt thc men jag förnekar uppsåt samt att odlingen som sköts i Skåne är laglig och harmlös. Åklagaren vill säga att jag har sagt att jag ska koka te med det. Men har egentligen bara förklarat att man KAN bland annat om man vill göra te. Jag behöver ju psykoaktivt cannabis om jag väl brukar något. Under längre tid har hampapåsen legat orörd i en byrålåda som polisen glädjes över att hitta under en husis i februari 2020. De hittade bara ca 1 gram riktigt cannabisharts. Jag hade dock, sedan månaden innan, varit straffri i 5 år. Helt onödigt men inte alls oväntat. Kan någon nämna minst ett rättsfall som känns enormt viktigare nu än att jaga hanplantor eller alternativa mediciner hos människor som dör av de lagliga preparaten? Våldsbrott? Kan det vara så att kriminaliseringen av cannabis är självaste pjäsen de håller för att sedan använda i det successiva rustandet av en total säkerhetsstat? #avkriminalisera

Ett inlägg delat av ALLYAWAN 🇸🇪🇮🇷 (@allyawan_official)

 

 

Foto: @allyawan_official

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL