5f2d30fa05d9010e180815f2
A$AP Rockys mamma på plats i tingsrätten under första rättegångsdagen


 

 

Inför ett massivt pressuppbåd, med flera internationella medier på plats, inleddes rättegången mot A$AP Rocky (Rakim Mayers) på tisdagen vid 10-tiden på förmiddagen. Åtalet gäller misshandel av en 19-årig man som Rockys turnésällskap hamnade i en skärmytsling med i Stockholm på söndag kväll den 30:e juni 2019. Rockys advokat Slobodan Jovicic menar att hans klient är oskyldig och agerade i nödvärn. Aftonbladet citerar Jovicic:

 

“Jag vågar påstå att man från flera håll säger att de inte vill ha något bråk. De tar hjälp av svenskar de möter för att förmedla att de vill bli lämnade ifred.”

 

“Målsägande och hans kamrat uppvisar ett aggressivt och djupt provocerande beteende.”

 

 

 

På plats i tingsrätten fanns även Rockys mamma, Renee Black, som tidigare sagt i medier att hon ”helst inte vill dra rasistkortet”, men att svenska myndigheter vill ”sätta dit hennes son på grund av hans hudfärg”. Aftonbladet citerar mamman som ska ha sagt:

 

“Jag har bara pratat med min son en gång. Han lät okej under förutsättningarna. Han vill bara komma hem.”

 

“Det här känns så orättvist.”

 

 

 

Försvaradvokat Jovicic ska förhöra målsäganden, 19-åringen som ska ha utsatts för misshandel, när rättegång återupptas på torsdag 1:a augusti. A$AP Rocky riskerar upp till två års fängelse om han fälls, men åklagaren har aviserat att man inte kommer yrka på maxstraff.

 

 

 

 

 

Foto: Kingsize Magazine

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL