6ix9ine kan bli frisläppt tidigare på grund av coronavirus


UPDATE: Nytt beslut till rapparens fördel väntas inom kort.

 

 

UPDATE 2/4:

 

Det verkar nu som att Tekashi 6ix9ine faktiskt kan bli frigiven inom kort. Sent igår kom nyheten att domaren Paul Engelmayer till slut köpt rapparens argument, där de allt mer intensiva problemen med coronaviruset i USA säkerligen har vägts in. I ett brev utskickat igår onsdag skriver han:

 

“The parties are advised that, provided that the Court has legal authority to grant the relief requested by defense counsel, the Court intends to do so.”

 

Åklagaren skulle ha tagit ett beslut igår kväll amerikansk tid, men beslutet verkar ha blivit uppskjutet.

 

 

 

 

 

Håll utkik för mer information som lär komma inom kort.

 

 

ORIGINALARTIKEL 23/3:

Tekashi 6ix9ine dömdes i slutet av förra året till två års fängelse, en dom som kan se honom på fri fot redan den 2:a augusti i år. Men nu verkar det som att det eventuellt kan bli ännu tidigare. I samband med nyheten om att Harvey Weinstein blivit smittad av coronaviruset i ett fängelse i New York, rapporterar nu TMZ att Tekashi 6ix9ines advokat Lance Lazzaro har skrivit ett brev till domaren där han ber om att rapparen ska få bli frisläppt tidigare på grund av coronaviruset.

 

Lazzaro ska ha referat till Tekashis sjukdomshistorik som bland annat inkluderar astma, sinusit (en bihåleinflammation) och bronkit i slutet av 2019. Han ska också ha varit på sjukhus för att få behandling för problemen. Lazzaro menar även att fängelsevakter hindrat rapparen från att träffa en läkare trots att han upplevt andningssvårigheter.

 

Sedan pandemin startade har det hänt att fängelsen släppt intagna fria för att undvika en smittohärd, så denna taktik är inte helt dödsdömd. Håll utkik för mer info!

 

 

Foto: Julia Håkansson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL