Vid den här tiden på året brukar många som har möjlighet välja att lämna landet för varmare breddgrader. Destinationer som Spanien, Thailand och Dubai är populära tillflyktsorter – men 1.Cuz har valt en helt annan plats med ett helt annat syfte. Via Instagram går det nu att följa hans resa till Mecka och det för muslimer heliga templet Kaba i Saudiarabien.

“Det är en känsla som inte går att beskriva”, skriver 1.Cuz, som nu har anlänt till platsen, på engelska till en bild med Ramsis “Moosa” Assal aka @medinastudenten.

Predikanten, influencern och fritidsledaren är även aktuell medverkande i SVT:s “Uppdrag Granskning” och programmet “Topplistans 100-gubbar”. Programmets tre delar fokuserar på den moderna vågen av gangsterrap, dess koppling till konflikter i Sveriges förorter samt rappare som valt att lämna musiken. I dokumentären syns bland annat Ille Freeway, som med just Moosas hjälp valde att lägga ner sin musikkarriär i början av året.

Efter att 1.Cuz postat bilden har vissa har redan börjat oroa sig för att även han ska lägga ner musikkarriären, men inget tyder på det i dagsläget. Däremot är det en befogad oro, då namn som Dree Low och Ille Freeway som bekant gjort samma sak.

Se inlägget nedan och läs mer om “Topplistans 100-gubbar” här.

Foto: @1.cuz/Instagram