Världens bästa basketbollspel just nu NBA 2K14 är här med Lebron James på omslaget. Ett omsorgsfullt, snyggt och tekniskt mycket lättspelat basketspel som både nybörjare och experter kan njuta av.

Lebron har sedan sin första match i Cleveland Cavaliers-tröjan lyckats förtrolla en hel basketvärld med sin unika talang. I och med flytten till Miami Heat har Lebron inlett en dynasti med två NBA – titlar på raken. I NBA 2K14 är han mannen, myten, legenden, spelaren du ska kontrollera och vinna titlar med i unika spelläget ”path to greatness”. Lebron har också handplockat spelets soundtrack, vilket innebär mycket Hip Hop. En annan stor nyhet är också att man kan spela med Euroleague-lag, Europas största stjärnlag, både inbördes och mot lag från NBA.

Det krävs inte många knapptryck innan jag spelar min första match. Miami Heat mot San Antonio Spurs får det bli, fjolårets NBA – finalister. Grafiken och rörelserna är imponerande naturtrogna och håller riktigt hög standard. Spelarna springer, hoppar och kämpar som aldrig tidigare förr. Var du arg då spelarna tidigare inte sprang efter lösa bollar?  En lös boll är aldrig mera lös då spelare dyker, hoppar och skrapat knän som om det vore final. Kroppskontakt som tidigare var försumbar är ännu mera tydlig då spelare ramlar, i basket kallat för att ”floppa”. Man kan också ramla om man misslyckas med att blocka skott eller layups och då hoppar in i spelarna istället.

Spelet har trots allt några tydliga missar, där menysystemet fortfarande har en del att önska. Nybörjaren kommer att bli lite förvirrad men för det mesta går det till slut att navigera sig mellan byten, statistik och taktik. En annan nyhet är ”pro stick”, den högra analogspaken, som ger spelaren unika möjligheter. ”Pro stick” innebär att man kontrollerar spelarens signaturrörelser med den högra analogspaken, allt från layups till No look- passar eller akrobatiska dunkar beroende på spelarens kvalitéer. Kontrollen är helt okej, men det var inte kärlek från första ögonkastet. Har man spelat förra årets upplaga av ”NBA 2K” så har det grafiska inte förändrats avsevärt mycket. Grafiken imponerar men detta kan kanske vara det sista stora basketsimulatorn till denna generations spelkonsoler.  Redan nästa månad kommer NBA 2K14 och NBA Live14 till PS4. Vi får se vilken av dessa som blir herren på täppan, just nu är 2K14 lite vassare!

Press

///Emil Sandgren Strada

65546e0a53c940223e0b0eb4