Se när Rapper Ted samlade kompisarna Adam Tensta, Dajanko och Sidewalk för att testa Fifa Street.

Titt som tätt får man via ryktesvägar höra att någon har konverterat till FIFA”

Jag känner två sorters människor; FIFA-människor och Pro Evo-människor. Strider har utkämpats i decennier mellan de rivaliserande fanboy-sidorna. Titt som tätt får man via ryktesvägar höra att någon har konverterat till FIFA, eller vice versa. I vissa tunga fotbollsspelskretsar jämförs detta med landsförräderi samt medför smeknamn som ”Judas” etc. Nu i dagarna släppte EA Sports sitt nya ”FIFA Street”.

Då ärkerivalen Konami inte har något eget liknande ”Street”-fotbollsspel var utvalet för testpanelen uppenbart. Jag samlade både FIFA- och PRO EVO-folk för att få en så objektiv bedömning av spelet som möjligt. Adam Tensta har alltid varit en trogen Pro Evolution-spelare. Next in line har vi Dajanko, ett FIFA-monster som aldrig missat ett FIFA-spel. Slutligen Pitz från Sidewalk som gärna spelar fotbollsspel oavsett plattform eller utvecklare så länge man kan göra mål. Resultatet fångades på film och blev en stark färgnyanserad blandning av upprörda känslor, nerver, kärlek och hat.


Nu efter en veckas frenetiskt spelande och bolltrixande känner jag att FIFA Street har riktigt stor potential och livslängdsvärde. Förutsatt att du har ett par vänner och några extrakontroller, det vill säga. Visst, FIFA Street fungerar helt OK i singleplayer-läget men den datastyrda motståndaren kan bli lite väl lättläst. Online-delen fungerade mycket fint för mig och beroendeframkallningsvärdet är högt då EA implementerat ett schysst levlings-system.

FIFA Street är ett riktigt tempofyllt spel som gör sig riktigt bra för multiplayer-spelande på samma tv. Online-spel i all ära men INGET kan slå känslan av att fylla ett vardagsrum med fotbollsintresserade vänner och riva av årets fotbollsturnering. Det är så fotbollsspel ska spelas! Gillar ni fotbollsspel och ”sambafotboll” kan jag garantera er att ni inte kommer bli besvikna.

Plattform: Playstation3

Spelutvecklare: EA Canada

Spelutgivare: EA Sports

Release: Ute nu!

///Rapper Ted