5ebe5f2072aaf323604db793
Movits-VII-S
Skivrecension: Movits! “V:II”


 

 

Att det inte finns någon annan akt i Sverige som gör musiken som Movits! gör resulterar naturligtvis i att man inte heller har någon annan att jämföra sig med. Men, även om man hade det så skulle man förmodligen göra sin blåsflamberade folkhiphop allra bäst. För faktum är det finns få akter i Sverige som varit lika konsekventa över lika lång tid.

 

Det är självklart ett hinder att Movits! gör musik som kanske mer än någonsin är mil ifrån den samtida svenska hiphopen, men låter man sig hänföras blir det också uppiggande. Och frågan är om man gjort det bättre än på nya albumet ”V:II”. Här får vi diskreta referenser till The Furious Five och OutKast, imponerande rap i referensorkanen ”Fira mig” och välkomna inslag av för gruppen sällsynt vemod.

 

För om Movits! alltid gjort trallvänlig musik har man på ”V:II” skapat ett mer avskalat sound som ger oss storslagna låtar som ”Så långt det går” och mäktiga avslutningen ”Djupet”. Något som än mer talar för att man är långt ifrån klara.

 

 

Bästa låt: ”Så långt det går”. Sentimental och upplyftande i en ljuvlig mix.

 

Bästa produktion: ”So Fresh So Clean”-flörten på ”Trampolin” är riktigt snygg.

 

Bästa gästinhopp: Tjuvjakt och Movits! gör ett av årets bästa samarbeten på ”Sodavatten”.

 

Bästa rader: Raderna om att inte gå ihop med en person på “Så långt det går” stannar kvar:
”Frukost på parkeringen, fan de smaka bara blodgrape / ville lyssna på musik men du föredrar vinyl och plattan den är bootleg”

 

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL