Luleå-trion Movits! släpper idag en ny singel. Den här gången får de sällskap av Timbuktu på en hyllningslåt till mänskliga tillkortakommanden.

Låten är som skräddarsydd för soliga festivalscener och blandar, i sann Movits!-anda, kraftigt upplyftande tongångar med eftertänksamma texter.

Singeln blir den fjärde från deras åttonde fullängdare som väntas komma under hösten, efter att ha delat med sig av singeln “Dansa på min grav”, följt av det uppskattade samarbetet “Otänkbart” med Gällivare-sonen Johan Airijoki, och nu senast singeln “Mammas port” som gästades av Linnea Henriksson.

På den nya singeln “Misstag” gästas Movits! av ingen mindre än Timbuktu som gruppen samarbetat med tidigare, bland annat på hiten “Nah Nah Nah” från 2011. Så här förklarar Movits! frontman Johan Rensfeldt låtens innebörd:

“I slutet av dagen handlar det väl om att försöka få ihop fler framgångar än misstag, även om den vägen kan vara svår. You live and you learn! Samtidigt får man inte va för hård mot sig själv för många tillkortakommanden rör ju framförallt bara en själv. I universum är summan konstant!”

Lyssna nedan!

Foto: Kristoffer Davidsson