61e03a9241f02418c35e38e2
Konsertrecension – Dilated Peoples, Madchild & Prop Dylan på Debaser Strand, Stockholm


 

 

När Scratch håller i spakarna så blir det sällan annat än en riktigt bra kväll. Bra lineup och bra arrangemang brukar vara ledorden för dessa events, så även denna kväll. Dilated Peoples är aktuella med hyllade skivan ”Directors of Photography” (4.5/5 i Kingsize), Madchild är alltid tokvild live och Prop Dylan är den svenska rapparen som passar allra bäst i detta sällskap.

 

Ingen gör heller publiken besvikna. Prop Dylan värmer upp publiken med en stabil show och jag kommer på mig själv med att reagera på hur väl hans musik fungerar tillsammans med Dilated Peoples.

 

 

Madchild har en punkig aura som gärna framkallar mosh pits, stagediving och allmänt kaos – så även denna gång. Med sin unika röst har han full kontroll över publiken hela tiden och trots att han inte får något gratis från början så jobbar han riktigt hårt för att alla ska ha en fantastisk kväll. ”Tiger Style”, ”Dickhead” och ”Nature of the beast” låter alla riktigt bra. Men det är under ”Last Emperor” som stället börjar koka. En kille tar sig nämligen upp på scen och Madchilds DJ kastar först ner honom, vilket Madchild inte gillar. Han tar upp killen på scen igen och ett ytterligare 10-tal fans kliver upp och röjer loss med Swollen Members-medlemmen och Battleaxe Warriors-bossen från Vancouver.

 

Efter Madchilds tokröjiga konsert så är det svårt att toppa det, men om några kan så är det Dilated. DJ Babu får som vanligt mycket fokus och är en aktiv(!) DJ genom hela konserten och inte bara en rekvisita där bak. Hans scratchrutiner är, som bekant, i världsklass. Det – tillsammans med Evidence och Rakaas genuina glädje och energi gör konserten till en succé, som vanligt när de spelar live. ”You can’t hide, you can’t run” inleder snyggt, följt av låtar som min personliga favorit ”Live on stage”, ”No Retreat” och sololåtar där Rakaas supersköna ”Delilah” och Evidence ”Mr. Slow Flow” (önskad av en i publiken!) samt ”You” (där Babu gör en snygg Premier-hyllning och switchar beatet till Full Clip, Boom och sen tillbaks igen) sticker ut! Från nya skivan är Aloe Blacc-gästande ”Show me the way” riktigt bra och folk verkar ha tagit till sig även det nya albumet.

 

Men det är ändå mest ”klassiker” (Dilated har ju en del!) som körs och spelningen avslutas av att hela Debaser Strand hoppar och skriker till ”Work the angles”, Kanye-producerade ”This way” och givetvis ”Worst comes to worst”. Bravo!

 

 

betyg_4,5

 

//Alexander Kihlström

 

Foto: Melika Duvetinte Zakariae

 

DSC_3252
DSC_3225
DSC_3202
DSC_3184
DSC_3152
DSC_3148
DSC_3145
DSC_3140
DSC_3120
DSC_3093
DSC_3065
DSC_3029
DSC_3006
DSC_2983
DSC_2980
DSC_2959
DSC_2938
DSC_2926
DSC_2911
DSC_2870
DSC_2865
DSC_2859

 

 

 

 


 

 


 

 Publicerat:
RedaktionenNULL