Detroit-baserade Apollo Brown står för merparten av produktionen.

Borlänge-rapparen Prop Dylan har under pandemin arbetat hårt för att färdigställa sitt femte studioalbum “Bushido Code” som till största del är gjort med beats från Detroit-producenten Apollo Brown. Under årets första månader har Prop Dylan släppt singlar som “Holdin On” (ej inkluderad på nya albumet), “Golden Handshakes” och “No Rain No Flowers” med Elzhi från Slum Village. På skivan medverkar även Fashawn, Termanology, Erik Runeson och CosM.I.C. från Looptroop Rockers. För merparten av produktionen står som sagt den välrenommerade Apollo Brown, känd från albumsamarbeten med Joell Ortiz, O.C., Planet Asia, Locksmith, och många fler. På “Bushido Code” återfinns även produktion signerad DJ Connect och Prop Dylans egna beatmaker-alterego Gravy Sparks. I en intervju med Kingsize Magazine berättar Prop Dylan om bakgrunden till albumet:

– Planen var att åka till Detroit under 2020 och spela in några låtar på plats med honom men pandemin rammade givetvis den planen helt. Och när jag ändå var i Detroit skulle jag även spela in med forna Slum Village-medlemmen Elzhi och några andra. Jag tror jag haffade Apollo mellan produktionerna av Che Noirs och hans album ”As God Intended” och hans och Stalleys album ”Blacklight” så det var där nånstans vi började surra om att det fanns ett fönster för samarbete.

Precis som albumtiteln antyder så bygger konceptet bakom skivan på principerna för samurajernas etiska kod (bushido), som bland annat lyfte hedervärda aspekter som ära, mod, skicklighet och lojalitet.

– Titeln i sig, Bushido Code, berättar väl om mitt liv och hur dedikerad jag är musiken. Jag lever efter en kod där musiken har en enormt central roll. Där jag kommer ifrån är kanske musik och turnéliv inte det främsta karriärsvalet (trots Borlänge som musikstad) men det har präglat hela mitt unga och vuxna liv och kommer förhoppningsvis vara så, så länge det är möjligt. Jag antar att jag är sån som person att när jag brinner för något så är det en nästan en outtömlig källa. Personer runt mig kanske skulle kalla det ADHD.

Läs hela intervjun här och lyssna på albumet nedan!

Strax efter albumreleasen åker Prop Dylan ut på en albumturné i maj månad, med spelningar i Schweiz och Frankrike. Han är även klar för festivalen Pineapple Festival på hemmaplan i Borlänge, till 29 juli 2022.