Kate Beckinsale återvänder som den latexprydda vampyrkrigaren Selene.

Detta är den fjärde filmen i Underworld-serien. Vampyrer och Lycans – varulvsliknande varelser – ­har krigat mot varandra i århundraden. Skillnaden nu är att människorna har upptäckt dessa arter. Tvångstester införs för att säkra att befolkningen är fri från smitta. Militärstyrkor använder UV- och silvernitrat-ammunition. Militärt undantagstillstånd utfärdas och en etnisk rensning påbörjas.

Selene har vart nedfryst på Antigens labb, ett läkemedelsföretag som experimenterar på vampyrer och Lycans. Dr. Jacob Lane (Stephen Rea) är filmens antagonist. En till synes harmlös man, vars experiment har väldigt dolda motiv. Selene rymmer från Antigen och får reda på att hon har legat i koma i hela tolv år. Förgäves så letar hon efter sin älskare och Lycan-hybriden, Michael. Istället så leds hon till en liten flicka som passande nog också är hybrid. Dessutom så är flickan tolv år gammal.

Polisdetektiven Sebastian, spelad av Michael Ealy ska försöka hjälpa Selene att få tillbaka flickan som tyvärr hamnat i Lanes händer ännu en gång.

Underworld: Awakening är en väldigt blodig historia. Kate Beckinsale går verkligen loss i den här filmen. Om du vill se en lättsmält historia med snygga vampyrer, våldsamma fightscener, och dessutom ha på dig 3D-glasögon – då är detta för dig.

Den svenska regissörsduon Måns Mårlind och Björn Stein gör ett bra jobb. Hardcore-fans kommer troligtvis inte att bli besvikna. Dessvärre så gäspade jag några gånger, men det kanske berodde på att jag satt i en mörk biograf på morgonen.

Efter filmens slut så sprang alla ut. Ja, de löpte bokstavligen. Jag fick för mig att det kanske var pressvisnings-tradition, och joggade lätt ut på Sveavägen. De kanske ville undvika vårsolen, vad vet jag.

Betyg: 3/5

Ute på bio nu!

///Meron Mangasha