I sedvanlig ordning innehåller årsskiftet en rad intressanta nyheter på bio och streamingtjänster. Vi har sammanställt en lista på några av de mest efterlängtade släppen som kommer ut under de närmsta månaderna. Har vi missat något ni vill tipsa om? Maila oss gärna på info@kingsizemagazine.se!

JANUARI:
14/1 – ”True Detective”
Premiär för säsong tre av hyllade polisserien med Mahershala Ali.
HBO

18/1 ¬ ”Trigger Warning with Killer Mike”
Dokumentärserie i sex delar där rapparen och aktivisten delar med sig av sina revolutionära idéer om hur man möjliggör riktiga samhällsförändringar, från teori till praktik.
Netflix

18/1 – ”The Punisher”
Premiär för säsong två av Marvel-Serien, där en före detta marinkårssoldat hämnas på kriminella som mördat hans familj.
Netflix

24/1 – ”Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes”
Dokumentärserie i fyra delar där publiken kommer att för första gången få ta del av inspelade intervjuer med den ökända seriemördaren Ted Bundy, 30 år efter hans avrättning i Florida.
Netflix

25/1 – ”The Mule”
I filmen får vi se Clint Eastwood och Bradley Cooper tackla den mexikanska kartellen och knarkhandeln. I filmen står skådespelarnas karaktärer på motsatta sidor av lagen och det blir en kamp mot klockan.
Bio

FEBRUARI:
1/2 – ”White Boy Rick”
Utspelar sig i 80-talets Detroit under den omfattande crack-epidemin och det korrupta rättsväsendet i landet. Filmen är baserad på en sann historia och skildrar berättelsen om den yngste FBI-informatören någonsin och om en komplicerad far och son-relation. I filmen ser vi bland annat Matthew McConaughey och Richie Merritt.
Bio

8/2 – ”The Hate U Give”
Dramafilm där karaktären Starr blir vittne till mordet på hennes bästa vän. Filmen skildrar den hårt ansträngda relationen mellan polis och afroamerikaner. Medverkar gör bland annat Amandla Stenberg, Regina Hall och Russell Hornsby.
Bio

15/2 – ”The Umbrella Academy”
En ny tv-serie baserad på Gerard Ways serietidningar om en familj med superkrafter. I serien ser vi bland annat R&B-sångerskan Mary J. Blidge och Ellen Page.
Netflix

20/2 – ”If Beale Street Could Talk”
En romantisk-drama film baserad på en bok vid samma namn skriven av Barry Jenkins. I filmen får vi följa en ung kvinna som kämpar för att bevisa att hennes fästmö är anklagad för ett brott han inte har begått. I den ser vi Kiki Layne, Stephan James och Regina King.
Bio

MARS:
8/3 – ”Captain Marvel”
Senaste hjälten i Marvel installationen där vi får möta Carol Danvers, som spelas av McKenna Grace, som blir en av de mest kraftfulla hjältarna när Jorden hamnar mitt i ett krig i galaxen. Alltid härligt när fler kvinnliga hjältar får ta mer plats i superhjälte-världen.
Bio

15/3 – ”Us”
Världspremiär. En ny skräck-thriller skriven, regisserad och producerad av Jordan Peele, skaparen av filmen ”Get Out.” I den får vi följa karaktären Adelaide som plågas av ett oförklarligt trauma från sitt förflutna vilket bidrar till en kraftig paranoia över att något hemskt kommer att hända hennes familj. I filmen ser vi bland annat Lupita Nyong’o, Winston Duke och Elisabeth Mos.
Bio

22/3 – ”3 Sekunder”
Världspremiär. I denna action-fyllda thrillerfilm får vi se Joel Kinnaman i en av huvudrollerna och även Chicago-rapparen Common. Filmen skildrar karaktären Peter Koslow som arbetar som informatör åt polisen och måste infiltrera maffian. Baserad på bok med samma namn skriven av de svenska författarna Anders Roslund och Börge Hellström.
Bio

Trailer-länkar:

“The Mule”

“Trigger warning with Killer Mike ”

”Us”

“Captain Marvel”