Är du typen som tycker att det mesta var bättre förr? Då kommer det kommande spelåret definitivt inte att göra dig besviken. Det ser nämligen ut som att de stora spelutvecklarna laddat upp för en ordentlig nostalgi-fest 2018.

Crash Bandicoot är tillbaka – på PC

Du som växte upp under 90-talet och ägde ett Playstation har troligtvis många minnen tillsammans med den hyperaktiva räven Crash. Det första spelet i serien släpptes redan år 1996 och blev en dundersuccé. Nu, 22 år senare, är det för första gången dags för Crash att göra debut i PC-världen.

Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy, som spelet heter, är en samling av de tre första Crash-spelen (Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back och Warped). Spelet släpptes till Playstations 4 förra sommaren och i mitten av juli blir spelet även tillgängligt för PC, Xbox One och Switch.

Bilspelet Burnout gör comeback efter 10 år

Ett av 2000-talets mest actionfyllda bilspel gör comeback! Det var mer än 10 år sedan det senaste spelet släpptes i den klassiska Burnout-serien men i mitten av mars är det äntligen dags igen. Du som förälskade dig i Burnout-formatet under 2000-talet (då spelserien gjorde succé på Playstation och Xbox) vet vad du kan förvänta dig – intensiva biljakter, turbo-system, stunts och ofattbara hastigheter.

Precis som det senaste spelet i Burnout-serien är det i Paradise City äventyret utspelar sig. Releasedatum är den 16:e mars och spelet kommer att finnas tillgängligt för PS4 och Xbox One.

Mario-klassiker släpps till Switch

Nintendo har stora planer för sin nya Switch-konsol som släpptes förra sommaren. Man har redan hunnit med att lansera ett flertal klassiker till konsolen såsom The Legend of Zelda, Mario Kart och Sonic.

Och fler är att vänta.

Den 22 juni är det dags för Mario att återigen plocka upp racket och snöra de vita tennisskorna då Mario Tennis Ace släpps. Vi kan ana att formen är lite ringrostig då det var sex år sedan det senaste Mario Tennis-spelet släpptes.

Under året kommer även Super Smash Bros att släppas till Switch. Exakt vilket datum är dock fortfarande oklart.

Dessutom lanseras Nintendo Switch Live i september – en tjänst som kommer att kosta 20 dollar per år och ge tillgång till klassiska spel som Super Mario Bros 3, Balloon Fight och Dr. Mario.

NetEnt dammar av en klassisk favorit

Den svenska spelutvecklaren NetEnt dammade av en riktig klassiker redan under årets andra vecka. Spelautomaten Twin Spin Deluxe Slot, som är en uppdaterad version av den enarmade banditen Twin Spin, hade premiär den 10 januari. Spelet innehåller givetvis klassiska symboler som diamanter, guldklockor och körsbär. Casino Wings beskriver originalspelet Twin Spin som ett ”fartfyllt spel med klassisk Las Vegas-design”, vilket även är en passande beskrivning av uppföljaren.

C64 Mini – Commodore is back!

Låter spel som Impossible Mission, California Games, Paradroid och International Karate bekanta? Då växte du troligtvis upp under 80-talet och hade lyxen att spela på en Commodore 64. Du som varit på jakt efter en klassisk Commodor har fram tills nu fått nöjda dig med olika auktions-sajter och second hand-butiker. Men i slutet av mars släpps äntligen en ny och smidigare version av datorn. C64 Mini innehåller det klassiska tangentbordet, joystick, samt en HDMI-kabel för att koppla direkt till teven. Maskinen innehåller 64 förinstallerade spel, bland annat klassiker som Spin Dizzy, Steel, Pitstio II och Creatures.