Så var det åter dags för en av Sveriges mest folkkära och vassa rappare att släppa skiva, den åttonde i ordningen. Albumet är skrivet av Jason Diakité och producerat av Chords, i samarbete med Patrik Collén, Moe Sakwanda och Oskar Linnros på somliga låtar. Inspelat i Stockholm, Sundsvall och Los Angeles. Själv berättade Jason “Timbuktu” Diakité om inspelningen av skivan:

“Det var längesedan jag kände en sån här hunger inför att spotta bars. Vi reste till LA, Auckland, Stockholm och Sundsvall för att sätta låtarna och det blev en resa i beats och rim. Plattan är i helhet producerad av Chords som i många år varit min närmsta rapbroder. Nu är han fulländad som producent och det har gjort att arbetet med För Livet Till Döden var nästan telepatiskt. Chords vet hur jag vill att det ska låta redan innan jag har hunnit säga det. Denna skivan är född ur en tid då svensk rap är starkare än någonsin och det är med stor stolthet som jag nu vill dela den med er. Rent rapmässigt tror jag aldrig att jag har varit bättre än jag är nu, samtidigt är denna skivan lite av en back to my roots historia.”

Kingsize-skribenten Mia Andersson gav skivan högsta betyg och skriver i sin recension på Kingsizemagazine.se:

Timbuktu har själv sagt att han inte själv tror att han varit bättre än vad han är nu och jag kan bara hålla med. För när du trodde att du sett alla hans skepnader drar han fram ännu ett ess i rockärmen. Med sin gedigna meritlista har han i själva verket inget att bevisa men det gör han ändå – för detta album är det bästa jag hört på länge

Skivan finns även i limiterad vinylupplaga, via alla välsorterade skivbutiker, där man kan se en 12-sidig booklet och välja omslag på skivan själv. Se “unboxing”-video nedan:

Onsdag 28:e maj spelar även Timbuktu med Damn! på Gröna Lund i Stockholm – mer info här: https://www.kingsizemag.se/liveklubb/timbuktu-och-damn-till-gronans-stora-scen/

Lyssna på “För Livet Till Döden”:

iTunes