Efter att tidigare i vinter släppt singeln “Spring” följer nu Timbuktu upp med en andra singel inför stundande albumrelease. Timbuk lade på torsdagen ut ett personligt meddelande via sin Facebook-sida där han kommenterade det sociopolitiska klimat i Sverige 2014 ur en historisk synvinkel med utgångspunkt från Palme-mordet 1996. Därefter följde en teaser-video och tolkning på temat med skådespelaren och vännen Mikael Wranell.

I dag fredag släpper Timbuktu så singeln “Den Svenska Skammen”, en låt producerad av Oskar Linnros och Chords. Lyssna nedan!

Jag minns tydligt hur den 11-åriga jag vaknade den morgonen. Rapport var på tv det var första gången jag såg en extrainsatt nyhetssänding. Min styvfar satt med händerna framför ansiktet och tv:n visade oavbrutet bilder på folk som la blommor på Sveavägen vid mordplatsen. Men fortfarande vet vi inte vem och varför Olof Palme sköts. Däremot vet jag att min familj och jag beundrade honom mycket. Här är en låt som jag har skrivit inspirerad av Sverige då och nu. Chords och Oskar Linnros har gjort beatet. Det hela är gjort för HÖG VOLYM.

Ha en fin helg, Jason.

‪#‎densvenskaskammen‬

 
httpv://youtu.be/UPdbuGZPFCU