"Jag kommer bekämpa er så länge jag lever!"

Efter söndagens val i Sverige står det klart att Sveriges får ett regeringsskifte där Stefan Löfvén kommer bli ny svensk statsminister. Med ett svagare stöd än väntat kan dock de rödgröna dock väntas möta problem i riksdagen då man inte når majoritet. Sverigedemokraterna gjorde sitt bästa val hittills och är Sveriges tredje största parti – något som artister (och många andra) reagerat kraftfullt på via sociala medier. Läs några av reflektionerna nedan av Ken Ring, Sebbe Staxx, Kristin Amparo, Navid Modiri och Alibrorsh (Medina):

Ken Ring: Kan vi lämna valet bakom oss nu?? Riktigt sjukt att 10% röstade på rena rasister/ fd nazister/ ointelligenta politiker. Jag är inte rädd för små nazzar. Dom har jag inget problem med. Det som skrämmer mig mest är att dessa människor kan inget om att leda ett samhälle. I deras ögon handlar allt om invandring. Hur räddar vi ekonomin, minska invandring. Hur skapar vi jobb, minska invandringen. Jag menar dom kan ju inget annat än invandrar fientlighet. Det är skrämmande. Att såna opålästa människor ska sitta vid makten. Dom kommer köra landet i botten. Men glad åt dom rödgröna som vann igår. Grattis. Nu lägger vi politiken bakom oss. Och jag tycker vi ska tiga ihjäl SD. Det räcker nu med luft åt dom. Boken kommer snart! Fett stressigt schema men vi kör på. Yalla bröder och systrar. Må bäst!!

Sebbe Staxx: Detta är vad ni röstat in, rasister, nazister & facister! Idag är en mörk dag för Sverige! Ni som röstat på rasisterna borde verkligen skämmas! Jag kommer bekämpa er så länge jag lever! Antifacist & antirasist 4 Life!

Kristin Amparo: ☀️❤️God morgon❤️☀️ Kärleken är starkare än hatet. Jag är inte en rädd människa. Jag är en glad människa. Det som händer nu händer verkligen men det kommer att gå över! Det må ta ett gäng år men det kommer att gå över, det har historien redan visar oss! Jag kommer fortsätta sprida, musik, kärlek och ljus och ser gärna att alla som redan gör det helt enkelt fortsätter med det! Och de som inte gör det men vill göra det, varsågoda! För mig så föder rädsla dålig energi så den väljer jag bort! ❤️God morgon Sverige❤️God morgon världen

Navid Modiri: Det här är vårt land. Vårt Sverige. Vi vill leva här och att våra barn och barnbarn ska växa upp här. Det är vårt gemensamma ansvar att se till att det är ett land byggt på ansvar, kärlek och förståelse. Jag tänker kavla upp ärmarna och arbeta hårdare de närmsta fyra åren. Bjuda in till samtal, prata med de som inte tycker som jag och fokusera på att minska avståndet och främlingskapet i vårt land. Ett samtal bortom vi och dom. Bortom rätt och fel. När ni har sörjt klart så hör av er vänner. Torka tårarna och sen har vi jobb att göra. Samtalet fortsätter. #svpol #sv3rige