Sebbe Staxx & Timbuktu i blåsväder för textrader på ”Svarta Duvor & Vissna Liljor”


Lunda-rapparen svarar på kritiken i öppet inlägg via Facebook – “FUCK SVERIGEDEMOKRATERNAS POLITIK!”

 

 

Efter att Kartellen-låten ”Svarta Duvor & Vissna Liljor” premiärspelades igår via SVT:s PSL så lät reaktionerna knappast vänta på sig. Flera större tidningar som Aftonbladet och Metro plockade upp det faktum att Sebbe Staxx och Timbuktu levererar utmanande textrader mot exempelvis Sverigdemokraterna och Jimmie Åkesson.
I sociala medier har politiker, journalister och lyssnare alla haft en åsikt – och efter de skriverier som under gårdagen och förmiddagen varit postade Timbuktu idag på förmiddagen ett inlägg via sin officella Facebook-sida som vid lunchtid på torsdagen fått drygt åtta tusen gilla-markeringar. Läs inlägget:

 

 

Jag är arg, jag är arg för att jag har stött på rasism i hela mitt liv. Sedan 8 års ålder har världen med jämna mellanrum påmint mej om att min hudfärg är onormal, misstänksam, icke-önskvärd, mindre bra, inte fin, smutsig etc osv.
Jag är sprungen ur ett enkelt, tryggt, humanistiskt och kunskapstörstande hem i Lund.

 

Sverigedemokraterna är sprungna ur 90-talets nynazism är idag såpass putsade och flitiga att dom sitter i Riksdagen. Men hur mycket SD-anhängare och politiker än försöker kan inte partiets värderingar, historia och strida ström av rasistiska uttalanden och handlingar förnekas. Det är vid det här laget oförnekbar fakta.

 

Jag står på grund av mina värderingar och min historia i diametral opposition till rasism och diskriminering i alla former. Jag upplever rasism som ett hot. Alltid. Men vet ni vad, jag är trött på det här nu. Jag tänker inte dölja, försköna, ursäkta eller skämmas för vem jag är. Istället tänker jag sätta ner min fot och säja: FUCK SVERIGEDEMOKRATERNAS POLITIK!

 

Häng inte upp ert omdöme på två rader i en låt. Ta in helheten. Ta in hela bilden. Tänk på vad som fött känslorna som uttrycks i denna och så många andra låtar. Kan dessa känslor bero på något? Vem eller vilka är mest ansvariga för att hundratusentals människor i det här landet känner oss ledsna, uppgivna, arga och trötta på den rasistiska nomenklaturen, anti-humanismen, lögnerna och skrämselpropagandan.
Jag är en humanist. Jag tror på alla människors lika värde oavsett vad. Jag behöver ingen nolltolerans för att bevisa det.
Jag gör vad jag gör för att jag är övertygad om att detta är rätt, för oss, för Sverige och för framtiden.
Till sista droppen.
/Jason

 

 

 

Låten ”Svarta Duvor & Vissna Liljor” finns med på Kartellens album “Ånger & Kamp Del 2” som släpps 29:e november, via Soblue Music/Universal.

 

 

 

 

Foto (Timbuktu): Malin Sydne

 Publicerat:
RedaktionenNULL