Piteå-rapparen aktuell med nytt släpp via skivbolaget Goldenbest.

Kalle Gracias är knappast okänd för Kingsize Magazines läsare då den 24-årige rapparen från Piteå redan 2011 släppte EP:n “Pulsen” och sedan dess har han tagit snabba kliv framåt. Sommaren 2013 turnerade Kalle tillsammans med Luleårapparen Zacke runt om i Sverige samt utomlands och nu har det blivit dags för ännu ett nytt släpp. Kalle Gracias rappar om småstadsliv, stora drömmar och kärlek och den 25:e september släpps singeln “Drömmen” på skivbolaget Goldenbest som även jobbar med akter som Movits!, Den Svenska Björnstammen, Slagsmålsklubben och Far & Son för att nämna några.

Lyssna på nya singeln “Drömmen” nedan!

I samband med releasen av nya singeln förklarar Kalle Gracias bakgrunden till “Drömmen”, läs nedan:

Under mina tonår var jag med i en hiphop-grupp som hette Talang. Vi släppte två singlar, spelade runt om i Norrbotten och fick till och med åka till Italien och uppträda.

Åren gick och av olika anledningar lade vi ner bandet. Jag beslöt mig efter det för att sluta med musik, men varför? ”Drömmen var för stor, för staden där jag bor”. Jag menade alltså att det inte gick att bli en hiphop-stjärna och komma från lilla Piteå.

Något år passerade utan att jag gjorde någon musik. Jag kände att det var något som saknades i mitt liv och en kompis från en annan grupp i Piteå, Populärmusik, frågade om jag ville vara med på en av deras spelningar. Jag tänkte, varför inte? Jag gillade deras musik och saknade att stå på scen. Direkt efter spelningen fick jag mersmak och började skriva ny musik.

Jag började reflektera kring mitt liv och hur saker runt mig hade förändrats hemma i Piteå de senaste åren. Flera av mina vänner hade flyttat söderut och jag började känna mig väldigt ensam. Jag började skriva låtar som handlade om mitt liv här uppe i norr.

Frasen jag några år tidigare hade nynnat på,”Min dröm den var för stor för staden där jag bor”, ekade i mitt huvud men jag fick inte ner den på papper.

Jag fortsatte skriva låtar och blev uppmärksammad på stora internetsidor som skrev om svensk musik. Idoler jag lyssnat på i flera år visste helt plötsligt vem jag var och såg potential i min musik. En av mina låtar, ”Tvåtusentolv”, blev uppmärksammad på en av MTV:s bloggar i USA. Saker började hända, helt enkelt.

Men hela tiden fanns tvivlet där. Ska jag verkligen satsa på det här? Kommer det att funka? I texten till ”Drömmen” sjunger jag:
”Släpp mig fri, du kan klippa mina vingar men då tar jag en bil och om du spränger alla broar, ja då tar jag ett flyg, för jag ska ta mig ifrån dig”

Jag menar helt enkelt att jag måste våga släppa taget, våga följa min dröm fullt ut och inte bry mig om vad andra tycker och förväntar sig av mig.
Den här låten betyder mycket för mig eftersom det var den första text och melodi jag skrev när jag började göra musik som Kalle Gracias.

Tack.

Kalle Granberg