Läs även en kort intervju med Husby-rapparen om nya singeln och stundande turné med Ken Ring.

Förra veckan släppte Husby-rapparen och Krabban-medlemmen Keya nya singeln “Vad Händer Len” via Playground Music Scandinavia, en låt producerad av AMP.

Denna fredag är det dags för videopremiär #2 när Keya droppar visuals till singeln. Video i regi av Robin Ilar Lindgren. Läs även intervju med Keya nedan!

 Se musikvideon, Keya “Vad Händer Len”:

Kingsize tog en pratstund med Keya inför video-relasen, läs nedan!

Keya-2014-S

Keya, berätta lite om din nya video som släpps idag?

– Singeln som släpps nyligen är en låt som är smutsig, rå och hård. När jag var i studion kände jag inte alls att beatet passade mig men efter lite om och men blev den till vad den är nu. Och för mig handlar det lite om att få tillbaka Västerort, som en enad ort. Livet här ute går fort så man måste ha mål och jag känner att vi härifrån har sovit alltför länge, det är våran tid nu.

Kan lyssnare förvänta sig mer ny musik under 2014 från dig? Finns det planer på EP/album?

– Det hände lite saker där som blev en del av anledningen till försening, och vi avslutade vår relation. Idag jobbar jag på att spela in så mycket bra musik jag kan. Sen vill jag göra ett album, men om det blir EP först, är inte bestämt. Men mer musik kommer definitivt. All kärlek till alla som var inblandade i mina tidigare projekt.

Vilka svenska och/eller utländska artister är dina främsta inspirationskällor som rappare?

– Om vi pratar svenska är det utan snack Ayo och Ken. Båda kommer från Västerort och det dem har gjort för svensk hiphop, det går inte o beskriva. Utländska måste nog vara Rakim, 2Pac, Biggie, Nas och 50 cent.

Berätta lite om Krabban-“crewet”, vad är det?

– Haha, krabban det är en livstil. Om man tittar på krabbor i en hink har dem alla som mål att lämna hinken det vill säga; försöka fly. Och ifall något lyckas är en annan krabba snabbt där och dra ner den. Så vi bruka säga att förorten är som en hink med krabbor, där vissa människor som lyckas ofta dras ned av andra människor. Men vi är alla barndomsvänner så det är på både gott och ont, hehe. Man måste va härdad.

Det är dags för turné med Ken Ring under sommaren, hur känns det?

– Har både sätt fram emot den här dagen och nästan varit lite rädd haha.. Nej men det kommer bli riktigt kul. Det är en bra blandning av gamla och nya ansikten och en ära för mig att Ken vill ha med mig på turnén och det ska bli kul att åka tillsammans med Gee Dixon. Show..! Alla kan förvänta sig en show, bra tryck, bra stämning och det kommer vara hiphop, på riktigt!

Spotify: http://open.spotify.com/track/5Cl94tl…

Facebook: https://www.facebook.com/keyaofficial

keya-S

Foto: Love Nyström