I höst släpper gruppen nytt album!

Movits! har under den senaste tiden pendlat mellan sin nya studio i Goldenbests lokaler i Stockholm och studion i Luleå. Efter framgångarna med första singeln “Röksignaler” är det många som undrat vad bandet ska leverera här näst. Första smakprovet från kommande skiva,”Röksignaler”, fick samma dag den släpptes 5/5 av Norrbottens Kuriren och det fanns nästan ingen som inte liknande hitten med årets mest hypade film “Django Unchained”.

Efter det hyllade albumet “Ut Ur Min Skalle” har trion från Luleå varit på två turnéer i Japan, varit en sväng i USA och gigat nästan överallt i Europa. Bland annat var bandet och uppträde nu i somras på gigantiska festivaler som Tysklands Fusion Festival, Nedlerländernas Lowlands, Slovakiens Phododa och Englands Glastonbury.

Den nya singeln “Nitroglycerin” visar en helt ny sida av bandet. Med ett rakare beat, lite mindre swing och med lite mer stomp visar Movits! ännu en gång var skåpet skall stå.

– Att skriva musik innefattar alltid en hel del regler. Man får inte göra samma sak som tidigare, då är man tråkig. Men man får inte heller ändra för mycket, då är man sellout. Nitroglycerin markerar en utveckling, i alla fall för oss, säger Joakim Nilsson om singeln.

Lyssna på Movits! “Nitroglycerin” nedan! (musikvideo släpps senare idag)

iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/nitroglycerin-single/id623788721

Foto: Ulf Berglund