På skivan hör vi bland annat Adam Tensta, Syster Sol, Cleo, Chords, Mofeta & Jerre och Dirty Jens och ett flertal artister från Sydafrika.

I december påbörjades resan som kom att bli det största utbytet hittills mellan svensk och sydafrikansk hiphop. Då flög några av Sveriges mest intressanta hiphop- och reggaeartister (med namn som Adam Tensta, Syster Sol, Cleo, Chords, Mofeta & Jerre och Dirty Jens) till Sydafrika för att möta några av Sydafrikas största profiler inom urban musik.

Artisterna spelade in en skiva som nu resulterat i albumet “Worldwide” som släpps idag 6:e juni. Senare i sommar kommer de sydafrikanska artisterna till Sverige och Skandinavien för en stor turné, föreläsningar och för att knyta band med den svenska musikscenen. Resorna kommer att skildras i en TV-serie som beräknas sändas 2014. Projektet finansieras av Kulturrådet och syftet är att bygga broar mellan de båda ländernas blomstrande musikscener för att underlätta fler samarbeten i framtiden. Bakom projektet står Musikföreningen Spiderdogs och nätverket Femtastic.

Lyssna på “Worldwide” nedan och läs vår recension av skivan HÄR!

“Worldwide” på iTunes

Albumrelesen firas även med en stor releasefest imorgon 7:e juni i Stockholm – läs mer HÄR!