KWAAI återvänder till södra Afrika – se turnédatum & medverkande artister


Nya namn på augusti/september-turnén inkluderar Mapei, Aurelia Dey, Tabs Raps, Eka Scratch och Cleo Ice Queen (Zambia).

 

 

2012 inleddes arbetet med KWAAI, det största hiphop-utbytet hittills mellan Sverige och Sydafrika. Med stöd från Kulturrådet och Statens Musikverk begav sig en rad svenska artister till Sydafrika vintern 2012-2013. Då bestod KWAAI av Mofeta & Jerre, Adam Tensta, Cleo, Chords, Dirty Jens (Sjuktstugan), Syster Sol, Kristin Amparo och Vanessa Marko (Femtastic).

 

 

Nästa vecka, 24:e augusti, bär det av igen och denna gång med en delvis nu lineup där vi noterar sångerskan och rapparen Mapei, dancehall/afropop-artisten Aurelia Dey från Göteborg, samt Tabs och DJ:n Eka Scratch (Femtastic).

 

Det känns som att vi tar KWAAI från ett hiphoputbyte mellan Sverige och Sydafrika till att bli ett globalt hiphop-crew, säger Victor ”Mofeta” Marko, grundare och projektledare i ett pressmeddelande.

 

 

 

På stundande Kwaai Tour 2015 blir det  livespelningar i Lusaka (Zambia), Harare (Zimbabwe), Johannesburg och Kapstaden (Sydafrika). Workshops i DJing, Rap och om kvinnlig organisering/Femtastic är också inplanerade i varje land. I samband med turnépremiären den 2(:e augusti släpps även nya singeln ”KWAAI Tour” på Spotify och iTunes.

 

 

 

Följ oss på Instagram: @kwaai
Facebook: https://www.facebook.com/kwaaipage
#KwaaiTour

 

 

 

Minns tillbaka och se två musikvideos som är inspelade under Kwaai-turnén 2012-2013:

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL