Kartellen klargör uttalande om Sverigedemokraterna


En hätsk debatt har följt efter TV-programmet “Betnér Direkt” där SD-ledaren Jimmie Åkesson medverkade…

 

 

I början av veckan medverkade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Kanal5-showen “Betnér Direkt” där komikern Magnus Betnér möter gäster och går rakt på sak med kontroversiella ämnen. Diskussionen kom att handla om islamisering och det var säkerligen många som reagerade för den demoniserande retoriken.

 

 


Reagerade starkt

Efter tv-programmet häromkvällen kunde Kartellen-medlemmen Sebbe Stakset
inte hålla tillbaka sina reaktioner efter att ha sett SD-ledaren på “Betnér Direkt”. På Twitter skrev Kartellen-rapparen meddelanden som “Jag vill tortera han i tre dygn” och “Jag vill döda bögen”, vilket nu lett till att hans arbetsgivare Lugna Gatan tagit avstånd från dessa uttalanden och SD hotar med polisanmälan.

 

Kartellen gör uttalande
Efter uppmärksamheten i media och efter samtal med Lugna Gatan skrev Sebbe Stakset igår ett öppet brev i sin blogg Gatan365. Nu väljer även Kartellen som grupp och kollektiv att göra ett uttalande gällande situationen där Sebbe Stakset gjorde homofobiska kommenterar och riktade hot mot SD-ledaren Jimmie Åkesson. Kartellen menar i sitt nya uttalande att man gör avsteg från kommentar som gjorts angående homosexuella men att SD-ledaren inte kan förvänta sig en ursäkt. I uttalandet står att läsa:

 

 

Det är inte rimligt att förvänta sig att alla de människor som kränktes av detta uttalande skall förlåta tilltaget. Men vi vill ändå be om ursäkt för det sagda. Men istället för att nöja oss med detta, så kommer vi i framtiden att bli ännu tydligare med att ta avstånd från all form av homofobi eftersom det bara är fråga om ännu en form av förtryck som riktas mot marginaliserade människor. Jimmie Åkesson och SD får dock ingen ursäkt av oss, eftersom påhoppet på honom vare sig var oprovocerat eller riktat mot en utsatt människa . Tvärtom så var det just hatpropaganda av det slag SD bedriver som fick Sebbe att tappa fattningen.

 

LÄS hela Kartellens uttalande via gruppens Facebook-sida

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL