6284dbc5b422e7360a0da4a2
Kartellen har släppt albumet “Slutpläderingen” – gästas av Silvana Imam, Daniel Adams-Ray, Cherrie med flera


 

 

Kartellens första album “Ånger & Kamp” släpptes 2012 och Grammisnominerades i kategorin årets hiphop/soul. Ett år senare kom uppföljaralbumet “Ånger & Kamp Del 2” (2013) som möttes av såväl lovord som kritik i alla läger. På Kingsizegalan 2014 prisades Kartellen i ett flertal kategorier (Årets Album, Årets Grupp) och firade stora framgångar.

 

Tidigare i år fick vi en djupare inblick i de skeenden som kom att utmynna i framgångarna för Kartellen, med dokumentären “Lys upp skuggorna” som sändes SVT. I dokumentären berättade medlemmarna i Kartellen för första gången själva om sin kaotiska historia där musikaliska framgångar kantats av missbruksproblem, kriminalitet och politiska kontroverser. I dokumentären avslöjades även att Kartellen skulle släppa sin tredje och sista skiva med Sebastian “Sebbe Staxx” Stakset senare under 2016. Nyligen kom dock det överraskande beskedet att Sebbe Staxx valt att lämna Kartellen tidigare, vilket Kartellens grundare Leo “Kinesen” Carmona meddelade via ett inlägg i sociala medier i slutet av maj.

 

 

Idag släpps “Slutpläderingen” som planerat och skivan är producerad av Can “Stress” Canatan. På albumet medverkar bland andra Silvana ImamStefan SundströmDaniel Adams-Ray och Cherrie.

 

 

I recension av skivan på Kingsizemagazine.se står att läsa:

 

“Man har varit Sveriges mest hatade grupp – men också en av de mest älskade. Avtrycket har inte bara präglats av att man skakat den svenska självbilden i dess grundvalar, utan det har också berikat och utvecklat den svenska hiphopscenen i sig.”

 

“”Slutpläderingen” är lika träffande och berörande som sin föregångare, men också ojämnare och mer splittrad.”

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL