I dagarna gick skivbolaget Def Jam’s årliga konsert av stapeln i Barclays Center i Brooklyn, New York. Att det dessutom var 30-års jubileum gjorde detta års konsert extra uppmärksammad med legendariska namn som Method Man, Red Man, Warren G och DMX. Även nyare namn som Rick Ross och Jhené Aiko fanns med på listan över akter som under kvällen skulle spela.

Aiko visade sig dock aldrig på scen. Stjärnan valde att dra sig ur strax innan hon skulle upp på scen sedan en kvinna ur hennes team blivit utsatt för psykiska övergrepp av ”arbetare” på Def Jam, skriver HotNewHipHop.com.

Något som hon nu, via sin Instagram, ger en förklaring på. Hon skriver att hon bara strax innan sitt uppträdande fått hot och blivit trakasserad av några arbetare på Def Jam som ska ha sagt åt henne och hennes att ”dra därifrån” innan de trakasserade en av hennes kvinnliga medarbetare. Vidare i sin förklaring skriver Aiko att om det är något hon inte tolererar så är det respektlöshet, varpå hon lämnade Barclays Center tillsammans med sitt band. Stjärnan beskriver behandlingen som diskriminerande då ”rapparna som uppträdde aldrig skulle bli behandlade på det sättet”.

Def Jam ska ännu inte ha kommenterat händelsen.

Läs Jhenés förklaring här:

Jhene-Aiko-def-jam

// Leah Deriba