62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Inför Champions League-kvarsfinalerna – del 1


Malkolm Landréus tippar utgången i mötena mellan Barcelona – Atletico Madrd samt Manchester United – Bayern München som inleds tisdag kväll.


 

 

Barcelona – Atletico Madrid

 

Intressant helspanskt möte i första kvartsfinalen mellan två lag som dessutom duellerar om ligaguldet tillsammans med Real Madrid. Barcelona har kommit igång rejält på slutet i takt med att Lionel Messi återfunnit formen efter skadeproblemen. Något som förstås är extremt viktigt för Barcelona då man är ett helt annat lag utan honom. Har fullt manskap bortsett från målvakt Victor Valdes som skadade ledbandet i knät för några dagar sedan. Atletico Madrid har gjort en fantastisk säsong och utvecklats enormt under ledning av Diego Simeone. Spelar väldigt tight och har kryssat mot Barcelona i de tre tidigare mötena under säsongen. Ett jätteproblem inför ikväll är att lagets stjärna och målkung Diego Costa verkar vara indisponibel, något som kan komma att bli helt avgörande i detta dubbelmöte. Även duktige Raul Garcia är avstängd. Jag tror att detta, i kombination med att Atletico Madrid borde prioritera prestigen i den inhemska ligan före ett Champions League-slutspel som måste ses som en bonus, resulterar i att Barcelona går vidare.

 

Lag vidare till semifinal: Barcelona

 

 

 

Manchester United – Bayern München

 

Den anrika Manchesterklubben är som bekant i gungning. Visst är man lite på uppsving, men ”mirakelvändningen” mot Olympiakos kunde slutat precis hur som helst och vinster mot lag som West Ham och Aston Villa säger inte mycket i detta sammanhang. Nu får man dessutom klara sig utan framför allt Robin Van Persie, men även Patrice Evra (oprövade Alexander Büttner ställs mot Arjen Robben) och Juan Mata. Inget optimalt utgångsläge med tanke på vilka man möter. Bayern München är fortsatt Europas bästa fotbollslag och nyligen slog man rekord i att tidigast ha säkrat ligasegern hemma i Tyskland. Därför kan man nu lägga allt fokus på att vinna Champions League också. I helgens match mot Hoffenheim vilade man flera nyckelspelare som är pigga och fräscha inför denna match. Tyskarna är bättre på i princip varje position och utan Van Persie ska Manchester United vara glada om de lyckas göra mål i detta dubbelmöte.


Lag vidare till semifinal: Bayern München

 

 

Mer info om hur du ser matcherna – http://www.viasatsport.se/

 

 

Imorgon publiceras del 2 av CL-tipset med matcherna PSG – Chelsea och Dortmund – Real Madrid.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL