Cleo & Kristin Amparo är ett unikt par inom svensk hiphop och soul som fått hela Sverige att gunga med sin fantastiska liveshow de senaste åren. I somras smälte de samman med producentduon Broke ‘n Tipsy för arbetet med den gemensamma EP:n “Vem e han” som släpps den 25:e januari via Kingsizemagazine.se. Storproducenten Style Of Eye (Icona Pop, Kylie Minogue) finns med som medproducent till hitten “Kär och galen”.

Exklusivt via Kingsizemagazine.se kan du nu lyssna på Cleo & Kristin Amparo med Broke ‘N Tipsy´s nya EP “Vem E Han” – läs även recensionen av Mia Andersson som gav skivan betyget 5 av 5 och skrev:


Kontentan blir ett bra bevis på vad laganda och samarbete kan ge. Inga fler tjusiga termer, detta är bara riktigt, riktigt bra – och stärkande.

Med rötterna i Nordafrika, Colombia, norrländsk hiphop och svensk jazz trampar detta team helt ny  mark. Cleos magiska energi när hon spottar verser rimmar perfekt med Kristin Amparos djupa och gränslösa soulröst. Cleo har tidigare samarbetat med Looptroop Rockers i låten “Hårt mot hårt” och med Syster sol i den starka “FATTA”‐låten i FATTA-­kampanjen mot sexuellt våld och friande våldtäktsdomar som rasat under 2013. Kristin Amparo har synts med sitt band Combo De La Musica och i samarbeten med artister som Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray och John De Sohn med hitlåten “Dance Our Tears Away”.

-­ Det är fantastiskt att jobba med Sveriges bästa sångerska och Sveriges tightaste   floware. Cleo är den enda rappare jag mött vars rap inte behöver flyttas en  millimeter, allt sitter som  en  smäck! Och Kristin, så fort hon öppnar munnen blir det själ och hjärta“  säger  Hannes  Lidén  från  Broke  ‘n  Tipsy.

Producenterna bakom EP:n, Broke’n Tipsy, består av Hannes Lidén och Bessem  Bedziri. Duon har sitt ursprung i Sundsvall men är numera baserade i Stockholm. I våras släppte de sitt kritikerrosade “Mixtape One” som enligt redaktionen på Kingsize var ett av årets bästa släpp.

Musiken är fylld av kontraster mellan djup och vibrerande soul och stenhårt smattrande  klubb-­dängor.  Hiphop och afro‐rytmer breder ut sig i ett elektoniskt ljudlandskap där allvarliga och personliga texter möter lättsam humor. Sista låten, “Kär och galen” är medproducerad av Style of Eye. Style of Eye är en av Sveriges största producenter som bland annat har Icona Pops “I love It” på sitt CV.

EP:n  släpps  på  Kingsizemagazine.se  25:e januari och släpps på Spotify från den 1:e februari.

En turné är inbokad i vår tillsammans med det fantastiska livebandet Spiderdogs som  blivit omnämnda som Sveriges bästa backband och spelat med profiler som Timbuktu, Looptroop Rockers och Chords. De kommer att framträda på bland annat Manifestgalan och Kingsizegalan i Stockholm, Göteborgs Internationella Filmfestival och Guldspadegalan i Umeå.

Missa inte heller releasefesten på Solidaritet Arena 14:e februari!