Lyssna på nya albumen "Nobody's Smiling" och "Mega Philosophy".

Under tisdagen släppte två legendarer från två olika städer två helt nya album. Den ena (Common) tar bland annat hjälp av svenska sångerskan Snoh Aalegra och No I.D, medan Cormega tar det tillbaka till 2000-talet med hjälp av AZ, Redman, Raekwon och Large Professor.

Common slog igenom med “Resurrection” från 1994 som bland annat innehöll låten “I Used To Love H.E.R”.  20 år senare är 42-åringen återigen aktuell med ny musik i form av nya albumet “Nobody’s Smiling”
Albumet är helt producerat av No I.D och är inspirerat av våldsamheterna i Chicago – som trots på pappret blivit en säkrare stad fortfarande har stora problem med mord och annan kriminalitet.

Förutom ett gäng Chicago-rappare, så väl som Detroits Big Sean och Los Angeles Jhene Aiko så får vi även höra svenskan Snoh Aalegra som medverkar på spår 6 – “Hustle Harder”.

Cormega växte inte helt obekant upp med Nas, AZ och andra Queens-rappare och hans karriär har gått parallellt med deras.
Cormegas namn hördes först i större sammanhang när han fick en shout-out i Nas låt “One Love”, Nas som han senare skulle samarbeta med på bland annat The Firm-låten “Affirmative Action”.
Albumet “The Testament” sköts upp flera år och istället blev Cormegas debutalbum den klassiska “The Realness” som senare ledde till en (nu uppklarad) beef med just Nas.

“Megaphilosophy” är det första studio-albumet sedan “Born and Raised” från 2009 och är helt producerat av Large Professor.