Caligola släpper “Back To Earth: Resurrection EP”


Mando Diao-duon med The Salazar Brothers och Natty Silver möts på nytt projekt.

 

 

I samband med debutalbumet Back To Earth beskrevs Caligola som ett helt strålande musikaliskt möte. På nya EP:n Back To Earth ”Resurrection” utforskas fler musikaliska stilar och influenser från electro-musiken. Med första singeln Smash Dem Brains In som är en cover på legendariska Linton Kwesi Johnson’s låt Fight Dem Back tar Caligola ett tydligt steg mot det antifascistiska och det antirasistiska. Smash Dem Brains In har blivit ett signum för hur Caligola positionerar sig just nu. Linton Kwesi Johnson är en brittiska poet och reggaeartist känd för sina politiska texter som tar upp allt från polisbrutalitet till rasism. Hans poesi är skriven på jamaicanska patois ofta ackompanjerad av dubmusik.

 

 

”Vi har gillat Lintons musik länge och det är en tidslös låt och ett tidslöst ämne” säger Björn Dixgård.

 

 

Caligola är kända för sina konstnärliga möten och nya EP:n innehåller bland annat samarbeten med den amerikanska hyllande DJ Vaski & den svenska rap-artisten Lazee. För största delen av produktionen står återigen Masse Salazar tillsammans med sin bror Salla Salazar vilket man tydligt hör i låtar som till exempel Boom Boom och Rising Sun.

 

 

Natty Silver, mest känd för hans liveframträdanden och hans sång på flertalet låtar på debutalbumet, har tillsammans med Masse Salazar skrivit klubb-spåret Boom Boom och sjunger på ett flertal låtar.

 

 

Back To Earth ”Resurrection” släpps idag den 7 december. Lyssna via Spotify nedan:

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL