En av årets mest hyllade artister reflekterar över sin framtid.

I oktober i år lade sexfaldigt Grammy-nominerade Frank Ocean ut på sin Tumblr och Facebook ett kort och koncist meddelande: “YEA, I QUIT.” Detta satte i gång många rykten och funderingar om vad som egentligen menades med uttalandet. I en färsk intervju med engelska dagstidningen The Guardian påpekade Frank Ocean att hans, av många prisade, album “Channel Orange” kunde bli hans sista.

– Vissa människor fokuserar mer på ljudbilden. Vissa fokuserar mer på historien. Jag fokuserar på både ljudbild och story, men musiken kan ibland bli mer av ett matematiskt problem (…) Men historieberättande är en helt annan sak. Som jag sa, det är för mig mer intressant än musikskapandet, eller skapandet av album, låtar och liknande. Såpass intressant att jag kanske inte kommer att göra ett till album. Jag kanske bara skriver en roman härnäst.

På den uppföljande frågan huruvida “Channel Orange” verkligen skulle kunna bli både hans första och sista album svarar han med en likgiltig och lätt kryptisk ton:
 

-Det skulle kunna vara det. Det skulle kunna vara det om jag flög nästa vecka och mitt flyg kraschar! Det skulle kunna vara det om någon kom upp till mig och sköt mig för mitt armband eller något. Det skulle alltid kunna bli det. Idéen om att erkänna sina styrkor och att använda dem på så många sätt som möjligt är coolt för mig. Jag vill aldrig fastna i ett tankesätt där jag bara är kapabel till en sak, för det är bara en lögn för dig själv.

Även om alla dessa bevis läggs fram, meddelandet på Tumblr, hans ambition om att “kanske” skriva en roman och hans ovilja att fastna i ett tankesätt, så verkar det ändå som att Frank Ocean inte riktigt vill ge upp musiken. Men var inte så säkra på att det är det som kommer att vara hans främsta sysselsättning i framtiden. Han avslutar intervjun med att försäkra alla om hans kärlek till musiken och att detta inte innebär ett totalt stopp, men att det hade varit intressant att pröva vingarna utanför musikbranschen.

– Du vet, jag måste svara på dessa frågor för mig själv, dag för dag. Jag planerar inte att sluta göra musik. Det här är inget falskt avsked. (…) Jag gjorde musik senast igår. Men jag tror – att det skulle vara jävligt legendariskt om jag gjorde “Channel Orange” det här året, sen gav ut en bästsäljande roman nästa år och sen designade en arena i Stockholm 2014! (…) När allt kommer omkring ska du bara göra precis vad fan du vill, och skita i resten.