Den efterlängtade premiären för albumet ”Utopia” livestreamas från Egypten.

Utrullningen av Travis Scotts omtalade album ”Utopia” har dragit ut på tiden. Fans har fått vänta på uppföljaren till ”Astroworld” sedan 2018 och redan 2020 teasade han albumtiteln i ett inlägg på Instagram. Under våren började uppgifter om att albumet var klart och redo att släppas cirkulera och inför sommarens spelning på Lollapalooza i Stockholm fanns det en förhoppning om att publiken skulle bjudas på nytt material från albumet – en förhoppning som dock aldrig infriades. Nu har Houston-artisten annonserat en tid och en plats för premiärspelningen av ”Utopia”: Pyramiderna i Giza, 28 juli.

“Live stream, transmitting from Egypt”, står det i inlägget han delade på Instagram under natten till måndag.

I samband med med uppgifterna om premiärspelningen i Egypten delade La Flame också tre korta videor som tar oss bakom scenerna av albumets skapandeprocess. I en av videorna, med titeln ”Malibu, California”, hörs hiphopveteranen Rick Rubin ge råd och förslag till Travis angående en av låtarna.

Enligt Complex, som fått ta del av ett pressmeddelande kring spelningen, kommer en begränsad mängd biljetter säljas till ”Utopia”-evenemanget, fredag 28 juli. ”Utopia” finns nu också att förbeställa från Travis Scotts hemsida, men än så länge saknar albumet både officiellt omslag och släppdatum.

Foto: Sony Music

65546e0a53c940223e0b0eb4