I ett nyligen besök hos Jennifer Hudson under hennes ”Jennifer Hudson Show” berättade Swizz Beatz om hur han och hans fru Alicia Keys bestämt att de inte ska pressa sina barn till att hålla på med musik. I samband med det bad Jennifer Hudson Swizz berätta om den gången hans då femåriga son Egypt producerade Kendrick Lamars låt ”untitled 07”, som är med på rapparens skiva ”Untitled Unmastered” från 2016. 

Swizz berättar att det hela började under ett Super Bowl-event. Han hade hittat Egypt och Kendrick sitta pratandes och minns hur han hade frågat Kendrick om hans son störde honom. Kendrick, till Swizz förvåning, hade svarat:

”No, Swizz, I had writer’s block and what Egypt is telling me is helping me deal with something”. 

Det ledde till att Egypt, vid fem års ålder, fick möjligheten att producera en låt till Kendrick, vilket blev ”untitled 07”. Egypt, som idag är 12 år, var även på plats i tv-studion och berättade att hans stora dröm inte har något med musik att göra. Han vill bli basketspelare. 

“I love music but I don’t really want to be a musician. I want to be a basketball player. It’s fun because I like playing stuff, so when I hear it and I’m like, ‘Oh I want to play something,’ then boom, it’s on the piano”.

Lyssna på hela intervjun nedan:

Foto: Youtube/Jennifer Hudson Show