Sveriges Radio satsar på P3 Din Gata – blir en renodlad hiphop-kanal i storstäderna


 

 

Det är hela 15 år sedan den Malmö-baserade radiokanalen P3 Din Gata drog igång verksamheten, med tydligt fokus på hiphop. I samband med jubileumet drar Sveriges Radio igång en satsning på kanalen – över hela landet. Ambitionen är att “att fullt ut bli Sveriges Radios hiphop-kanal med expertis inom såväl den svenska som den internationella rap-scenen”. Samtidigt utökas Din Gatas redaktionella område och får in tre nya programledare – Petter Hallén (Stockholm) och Assia Dahir (Göteborg). I Malmö adderas även Daniel ”Kaleevi” Kaleebi som sänder tillsammans med Erika Nielsen. Förutom djupintervjuer ska kanalen även introducera live-sessions, freestyles och DJ-shower. I samband med den geografiska utökningen startar tre nya program; God Morgonshowen, Stationen och Mixen.

 

– Är man ett fan av Din Gata så är man ett fan av svensk hiphop och genren förtjänar den här utvecklingen som vi nu erbjuder med nya P3 Din Gata. Men Malmö förblir den enda plats i Sverige där P3 Din Gata kan höras när du till exempel sitter i en taxi och lyssnar på vanlig FM medan övriga Sverige når kanalen via webben. Och det känns viktigt eftersom det var här allt en gång började och här hjärtat fortfarande finns, säger kanalproducenten Amel Suljevic.

 

 

Nylanseringen av P3 Din Gata har premiär 25:e januari och sänds på 100,6 i Malmö med omnejd, på Sveriges Radios hemsida eller i Sveriges Radio Play.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av P3 Din Gata (@p3dingata)

Foto: Sveriges Radio / Lina ArvidssonPublicerat:
RedaktionenNULL