5e78b0917f33f434794a1c02
Beri-2018-S
Spotify presenterar “Equalizer Producer Camp” med Beri, Jelassi & Janice m.fl.


Tredje säsongen av “Equalizer-podden” även tillbaka i höst, med bl.a. Cleo och Imenella.

 

 

Under våren 2017 startade Spotify Equalizer Project för att skapa diskussion och bidra till ökad jämställdhet bland låtskrivare och producenter, två yrkesroller som än idag är kraftigt mansdominerade. Bakom 2017 års 50 mest spelade låtar på Spotify fanns inga kvinnliga producenter. Av låtskrivarna var närmare 90% män.

 

Under helgen fortsatte Spotifys satsning i och med starten av Equalizer Projects första producentkurs, där kvinnliga och icke-binära artister och låtskrivare får möjlighet att utveckla sitt musikskapande under tre helger. De artister och låtskrivare som kommer gå kursen är Janice, Maria Andersson (Sahara Hotnights), Jelassi, Naomi Pilgrim, Beri, Isaac Toll Wood, Namasenda, Iman Conta Hultén, SVEA och Equalizer-podcastens programledare Linnea Henriksson.

 

Under kursens första helg undervisar producentduon Jenny och Cecilia Vaz tillsammans med producenter från nätverket Upfront, och senare i höst får kursen besök av välkända svenska och internationella producenter, exempelvis den amerikanska producenten Trakgirl, som bland annat har jobbat med Jhene Aiko och Timbaland.

 

“Vi har bjudit in tio artister från olika bakgrunder och musikgenrer till kursen med syftet att ge dem verktyg för större inflytande i studion. En producent sitter på mycket makt i skapandeprocessen och det är viktigt att vi får in mer mångfald på den positionen. Vi vill ge deltagarna värdefull kunskap, inspiration och riktigt roliga helger här hos oss på Spotify. Det ska bli fantastiskt att följa deras resa!” säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify.

 

Podcasten Equalizer, som leds av Linnea Henriksson och Evyn Redar, kommer också tillbaka i höst. Den 24:e september har den tredje säsongen premiär och gästas av bland andra Cleo, Imenella och kanadensiska artisten Alessia Cara.

 

Här är artisterna och låtskrivarna som går Equalizer Producer Camp i höst:

 

Beri
Jelassi
Iman Conta Hultén
Isaac Toll Wood
Janice
Linnea Henriksson
Maria Andersson
Namasenda
Naomi Pilgrim
SVEA

Här är några av gästerna i den tredje säsongen av Equalizer-podden:

Alessia Cara
Miriam Bryant
Imenella
Janice
Little Jinder
Loreen

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL