I lördags headlinade Usher Global Citizen Festival i Accra, Ghana på Black Star Square. Under sitt framträdande överraskade han publiken med några välkända nigerianska afrobeatsgäster. Oxlade framförde den virala hitlåten ”Ku-Lo-Sa”. Pheelz dansade in på scenen till sommarens afrobeatsanthem ”Finesse” och afrobeatsdrottningen Tiwa Savage bjöds även hon upp på scenen och öppnade med välkända ”Somebody´s Son” som sedan övergick i hitlåten ”Koroba”.

Med sig på scen backades Usher av ett 20-tal dansare från Ghanas största dansskola, Dance With A Purpose Academy, som leds av kända dansarna Dancegod Lloyd och Afrobeast vilket har väckt positiva reaktioner från afro-dansare runt om i världen. Förutom Usher stod Stormzy, Tems, SZA, Sarkodie, Stonebwoy, Gyakie, och amapiano-dj:n Uncle Waffles på årets lineup.

”My stage is your stage”, skriver Usher i ett inlägg på Instagram efter uppträdandet.

Samtidigt som festivalen pågick i Ghana arrangerades den också i New York, Central Park, där bland annat Mariah Carey och Rosalía stod på scenen.

Global Citizen är en rörelse som arbetar för att bekämpa orättvisor i världen. En stor del av arbetet är den årliga festivalen som verkar för att förena människor, artister och världsledare i kampen för att bekämpa globala problem. Årets festivalkampanj hade som mål att FN:s generalförsamling skulle investera 600 miljoner dollar i framtiden för kvinnor, 10 miljarder dollar i arbete för klimatkrisen samt bidra med 500 miljoner dollar till bönder i Afrika för att bekämpa den globala matkrisen.

Efter festivalen avslutats annonserades det att kampanjen hade samlat ihop 800 miljoner dollar för att bekämpa fattigdom.

Se hela festivalen nedan!

Foto: Global Citizen Festival