Usher har haft stora streamingframgångar efter sitt Super Bowl-framträdande. R&B-legendaren har sett en tillökning med 550 procent på sina streams efter sitt rekordframträdande. Med över 123 miljoner personer som såg framträdandet så är det den näst högsta tv-publiken någonsin, efter månlandningen år 1969. 

Förutom den generella ökningen i streams så fick fyra av Ushers hitlåtar en 1000-procentig ökning i streams. Den största ökningen var för låten “Caught Up”, som såg en ökning med hela 2000 procent. 

Sångarens musik har även klättrat på USA:s topplistor, med låten “Yeah” som i nuläget är på en 9:e plats på singellistan.

Förutom en ökning i streams så har även Usher expanderat sim turné, “Past Present Future Tour”, från 24 datum till 44 datum. Denna turné verkar nu bli 44-åringens största någonsin, med 360 000 biljetter sålda. 

Under framträdandet vid Super Bowl bjöd Usher in gästartister som Ludacris, Lil Jon och Alicia Keys. Under uppträdandet med Keys var det dock många som ansåg Ushers beteende som kontroversiellt. Läs mer om snackisen här. Nyss stod det också klart att Usher är aktuell med en dramaserie baserad på hans musikkatalog.

Foto: Bellamy Brewster