Medan Diddy premiärspelade ny singel inför label-lansering.

Som vanligt när det är galor får vi utöver ett gäng priser också se mängder av live-framträdanden. Helgens Billboard Music Awards var inget undantag, då akter som Jack Harlow, Silk Sonic och Latto uppträdde på Grand Garden Arena i Las Vegas. En annan som stod för ett noterbart framträdande var Travis Scott.

Uppträdandet på galan följde en nattklubbsspelning i Miami för en vecka sedan, vilket markerade hans första liveshow sedan Astroworld-incidenten i fjol. Hans första större framträdande var dock det på BBMA’s – något han också valde att förgylla genom att spela låtar från hans kommande album “Utopia”. Dels framfördes låten “Mafia” och ytterligare ett spår som tros få titeln “Lost Forever”.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Billboard Music Awards (@bbmas)

Väl backstage möttes Scott av sin familj, vilket går att se i klippet nedan.

Diddy, som agerade värd för galan, hade tidigare gått ut och klargjort att han var med och såg till att Travis Scott bokades som live-akt till BBMA’s. I ett uttalande har han förklarat att han jobbar för att “uncanceling the canceled” som en del i ett större syfte att förlåta mer.

Apropå Diddy var han också aktiv på galan utöver att agera värd. Dels framförde han en version av “First Class” med Jack Harlow samt Biggies klassiska singel “Mo Money Mo Problems” tillsammans med sin son Christian King Combs och Teyana Taylor – men debuterade dessutom egen ny musik. För första gången fick de närvarande höra singeln “Gotta Move On” med Bryson Tiller.

Kort efter galan delade Diddy en länk till förhandsbeställning av låten som kommer i samband med att han nyligen lanserade sin egen r&b-label Love Records och lanserade ett kommande album med Motown Records. Labeln ska markera Diddys återkomst till r&b-scenen där han agerar exekutiv producent, kurator och A&R för projektet.

På galan prisades bland andra Drake, Doja Cat och Ye. Alla vinnare går att se här!

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av LOVE (@diddy)

Foto: Sony Music