62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Se Kendrick Lamar stänga ner Glastonbury med budskap om kvinnliga rättigheter


Inför rapparens besök i Sverige i höst.

 

 

Under helgen gick en av världens största festivaler Glastonbury av stapeln i England och igår söndag stängde ingen mindre än Kendrick Lamar ner showen med ett viktigt budskap. Utöver att framföra klassiker som “Money Trees”, “Backseat Freestyle”, “Poetic Justice”, “Swimming Pools”, “King Kunta”, “Alright”, “Humble” och “DNA” fick publiken också höra ett par låtar från det nya albumet “Mr. Morale & The Big Steppers”.

 

Men det var i slutet som det blev extra anmärkningsvärt. I slutet av låten “Savior” tycktes Kendrick kommentera den upphävda aborträttlagen i USA genom att framföra ett tydligt budskap om kvinnliga rättigheter. Med blod strömmandes ner i ansiktet och en törnekrona, som han setts bära allt sedan den nya skivan släpptes, på huvudet upprepade han mantrat “Godspeed for women’s rights. They judge you, they judge Christ”. Orden förstärktes för varje gång han yttrade dem, tills han till slut slängde mikrofonen på golvet och klev av scenen.

 

Kendrick är den senaste i raden av kända namn att kommentera Högsta domstolens kontroversiella beslut att upphäva Roe Vs. Wade, som skyddat aborträtten i hela USA sedan 1973.

 

I höst kommer Kendrick Lamar till Sverige, Norge och Danmark på “The Big Steppers Tour” som gör stopp i Stockholm i oktober månad. Läs mer här och se klipp från Glastonbury nedan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Apple Music / Renell Medrano

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL