Ska fokusera mer på hiphop och populärkultur.

Idag lanseras Spotify-exklusiva podcasten “RASERIET”, där Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby gör comeback efter sommaruppehållet. Höstcomebacken innebär inte enbart ett byte av plattform utan bjuder även på spännande innehållsnyheter. Under hösten kommer för första gången spännande gäster vara ett återkommande inslag i podden och det nya stående inslaget Kulturen lanseras.

Kulturen är ett nyutvecklat format där kusinerna speglar samhället och samtiden genom hiphop. De vill fylla det de ser som ett hål i svensk kulturjournalistik. I första avsnittet handlar Kulturen om ingen mindre än The mother of Kulture – Cardi B och hennes nyfunna politiska agenda. Det nya innehållet går också i linje med Raseriets val av byte av plattform nu till hösten:

– Vi delar Spotifys vision om att jobba för den urbana kulturen och samarbeta för att ge den det utrymme och uppmärksamhet den förtjänar. Detta går också hand i hand med att vi vill satsa än mer på Raseriets populärkulturella vinkel. Spotify känns som en självklar plattform för Raseriet att vidareutvecklas på, säger Amie och Fanna.

Fyra år in i podden så är dessvärre samtalet om rasism i vårat samhälle fortfarande minst lika aktuellt. Amie och Fanna fortsätter att lyfta frågan och ta samtalen. Den nya säsongen av Raseriet kommer även under hösten innehålla möten med nya spännande gäster. Bland annat kommer Amie och Fanna att gästas av regissören Maceo Frost och artisten Parham. Fler namn kommer att avslöjas inom kort.

Dessutom gör omåttligt populära segmentet Veckans Raseri en återkomst. Först ut är TV4:s Anders Krafts omtalade rasprofilering på bästa sändningstid.

Lyssna på första avsnittet nedan!