Petter tycker att brinntiden för musik är för kort. Sent igår gick han ut i ett inlägg och uttryckte en frustration som säkert många artister kan skriva under på.

Han gav bland annat ett exempel på hur artister kan jobba på ett album i 1,5 år för att få frågan en vecka efter release när nästa skiva kommer.

”Det går för jävla fort nu! Låt musiken leva!!!!! Låtarna döms också ut om dom är över 3,5 min för de ska passa in på någon digital platform och dess listor. Musik behandlas som engångsrakhyvlar. I aint havin it, det räcker nu. Jag kan pga av det här faktiskt känna mig friare i konsten rent kreativt än i musiken. Trodde aldrig jag skulle känna så efter 26-27 år i det här. Sakta men säkert blir man inlåst kreativt av digitala regler och det fungerar inte för mig”, skriver han bland annat.

I inlägget postade han en video på Tyler, the Creator när han pratar om hur den yngre generationen också själva verkar gå vidare från sin släppta musik snabbt och ifrågasätter om de känner sig stolta över den. Han menar att ens konst är värd att tjata om, något som Petter skriver under på.

”Men jag älskar fortfarande att göra musik, dessutom är jag extremt stolt över min musik, jag kommer därför att släppa låtar som är 6 min långa om jag vill eller känner för det, långa jävla låtar med 30 bars verser (utan refräng om jag så känner för det) Samt prata om låtarna månader och år efter de släppts!!! Det finns inget skämmigt i det”, konstaterar den nyblivna 50-åringen.

Läs hela inlägget nedan.

Foto: Adrian Wretljung