Det var inte självklart på förhand, men det gemensamma albumprojektet av Kanye West och Ty Dolla $ign har blivit en kommersiell succé. I början av veckan stod det klart att albumet landat förstaplatsen på Billboard – trots anklagelser om olovliga samplingar – och nu kan vi tillskriva musiken ännu en framgång.

Detta då samtliga spår från skivan tagit sig in på singellistan Hot 100, med “Carnival” som högst placerade låt på plats 3. Närmast hittar vi “Fuk Sumn” på plats 23 och därefter “Back to Me” på plats 26.

Här återfinns också albumspåret “Talking”, som gästas av Kanyes 10-åriga dotter North West, vilket blir hennes första placering på Billboard. Tidningen noterar också att hon blir “bland de yngsta någonsin” att lyckas med bedriften.

Kampen om platserna var hård, då bland annat Beyoncé utgjorde konkurrens för Kanye West och Ty Dolla $ign med sin nya singel “Texas Hold ‘Em”. Efter att ett Taylor Swift-fan uppmanat folk att streama Beyoncés singel för att på så sätt hindra Ye från att inta förstaplatsen. Detta plockades upp av rapparen som via sociala medier skrev ett inlägg där han menade att han varit till mer nytta än skada i Swifts karriär och medgav att Beyoncé är en stor inspiration för alla musiker.

“Texas Hold ‘Em” fick till slut nöja sig med en andraplats efter Jack Harlows “Lovin On Me” placerat sig som etta.

“Vultures 1” väntas följas upp av volymerna 2 och 3 den 8 mars respektive 5 april 2024.