Under slutet av förra veckan tycktes slutligen det nya Kanye West-projektet med Ty Dolla $ign se dagens ljus, då han bjöd på musikvideos till “Talking / Once Again” och den Havoc-producerade versionen av “Vultures”. Och mycket riktigt så släpptes den första volymen som utlovat – kort efter den lyssningsfest Ye höll i New York på fredagskvällen. Därefter fanns albumet tillgängligt på flera av de större streamingtjänsterna såsom Spotify och Apple Music.

Än så länge är kontroverserna kring albumet relativt få, även om Kanye redan fått stark kritik och eventuella rättsliga problem för olovliga samplingar. Ozzy och Sharon Osbourne (som själv identifierar sig som jude) var först med att ta starkt avstånd från Kanye och kritiserade honom för att ha samplat en liveversion av Black Sabbath-låten “Iron Man”. I ett inlägg på X skriver Ozzy att Kanye är antisemit och “has caused untold heartache to many”.

Kort efter gick även Donna Summers dödsbo ut med kritik mot Kanye och menar att han interpolerat låten “I Feel Love” på albumspåret “Good (Don’t Die)”, efter att ha blivit nekad tillåtelse att sampla låten från 1977.

Utöver detta är det ett stort och efterlängtat album som Kanye och Ty Dolla $ign nu till slut släpper. De totalt 16 spåren har en lång lista av stora namn som inkluderar Playboi Carti, Travis Scott, Quavo, YG, Lil Durk, Bump J, North West, Rich The Kid, Chris Brown, Freddie Gibbs och India Love.

Lyssna nedan!