Musikgalan P3 Guld flyttas fram till våren 2021


 

 

Sveriges Radios årliga musikgala P3 Guld skulle ha gått av stapeln i Stockholm, den 20:e januari 2021, på hotellet Elite Hotel Marina Tower. Nu meddelar arrangörerna att galan kommer att flyttas fram till våren 2021, skriver P3 Musikguiden. Istället kommer galan gå av stapeln den 20:e mars och direktsänds i P3 och SVT. Projektledaren Liv Ungermark säger i ett pressmeddelande:

 

– För att kunna genomföra P3 Guld som vi tänkt och med alla medverkande på plats har vi valt att senarelägga galan. Sveriges Radio är vid det här laget vana att genomföra evenemangssändningar med skyddsåtgärder och hela produktionen är redan planerad med corona i åtanke. Vi väljer trots detta att flytta P3 Guld med tanke på restriktionerna kring smittspridningsläget just nu.

 

 

P3 Guld delas 2021 ut i åtta kategorier: Årets artist, årets grupp, årets låt, årets hiphop/r’n’b, årets pop, årets dans, årets rock/metal samt framtidens artist. Galan har dock valt att pausa utdelningen av priset Guldmicken (årets live) på grund av att så pass få spelningar gjorts sedan pandemins utbrott i mars 2020. Se alla nominerade här!

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL